A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Одеський інклюзивно - ресурсний центр № 7"

Поради батькам

Дата: від до Скинути

Вплив рухової активності на розвиток мовлення у дітей.

Вченими доведено, чим вище рухова активність дитини - тим краще її мовлення. Чим різноманітніший рух, тим більше інформації надходить у мозок, тим інтенсивніший інтелектуальний розвиток. Прищепити дитині любов до фізичних вправ допоможуть рухливі ігри, в якіх мовлення супроводжується рухом.

14:36 27.07.2022

Сенсорна інтеграція

Сенсорна інтеграція - це складний процес, в результаті якого нервова система отримує різного роду інформацію від рецепторів органів чуття: зору, слуху, нюху, смаку та менш відомих систем, таких, як пропріоцептивна, вестибулярна тощо.

10:41 22.07.2022

Про метод сенсомоторної корекції

Заняття з сенсомоторної корекції – це вид нейропсихологічної роботи, орієнтований на оптимізацію розвитку вищих психічних функцій (мислення, пам'яті, мовлення та інших.) шляхом впливу на сенсорну і моторну сфери дитини. Вона включає різні дихальні та рухові вправи, спрямовані на покращення контролю над:

13:51 21.06.2022

Амбівалентні почуття у підлітків

Амбівалентність – це суперечливі почуття стосовно будь-якого об'єкта чи ситуації. Наприклад, підліток може бачити щось одночасно з позитивного та негативного боку. Або при виборі будь-якої ситуації обидва варіанти можуть здаватися йому однаково привабливими. Амбівалентність завжди викликає у підлітків суперечності та заплутаність.

14:34 08.06.2022

Як упоратися зі шкідливими звичками у дитини?

Найпоширеніші з шкідливих звичок - гризіння нігтів( ручок, карандашів чи інших предметів) , смикання чи виривання волосся. Можна зустрітися і з екзотичнішими звичками: деякі діти кусають щоки зсередини або гризуть кісточки на руках. Цілком природне питання батьків у таких випадках – чи можна навчити дитину контролювати свої дії?

13:31 08.06.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень