A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Одеський інклюзивно - ресурсний центр № 7"

Поради батькам

Дата: від до Скинути

Комунікативні проблеми у дошкільнят та підлітків

Досвід спілкування з однолітками формує основні якості особистості: самооцінку, ставлення до оточуючих та світу. Першим етапом допомоги дітям завжди стає виявлення причин їхньої проблеми спілкування з однолітками:

13:47 06.05.2022

Чому дитина веде себе погано?

Всі батьки майбутніх школярів мріють про слухняну, спокійну та зібрану дитину. Особливо це важливо напередодні першого класу, коли вміння дисципліновано поводитися на уроці веде до відмінного засвоєння матеріалу, хороших стосунків з учителем та однокласниками та загалом до легшої адаптації дитини до нового для себе статусу школяра. Але не завжди дитина виправдовує батьківські очікування. Щоб не відчувати розчарування, варто розуміти, що причини так званої поганої поведінки є дуже різноманітними і далеко не завжди залежать від дитини. Про що говорить непослух, і що можна з цим вдіяти – у нашій статті.

12:46 05.05.2022

Як прищепити дитині любов до природи

Більшість людей вважають, що любов до природи виникає якось сама собою. І що дитині якось спеціально прищеплювати її не варто. Так, ці люди мають рацію: якщо батьки ставляться до природи гуманно, то ніяких спеціальних заходів дитині влаштовувати не треба: вона несвідомо перейматиме манеру поведінки батьків. А ось що робити в тому випадку, якщо з якоїсь причини дитина до природи байдужа?

10:22 03.05.2022

Дитячий негативізм

Дитячий негативізм – вид психологічного протесту на вимоги дорослих, за допомогою якого дитина хоче відстояти права своєї особистості. Дитячий негативізм починає проявлятися у дитини 2,5 – 3 років, це період становлення особистості дитини, усвідомлення себе як окреме від мами та від тата "я".

09:19 02.05.2022

Як говорити з "важким" підлітком?

Частий випадок: ви намагаєтеся спілкуватися з підлітком мирно, але розмова переростає в нескінченні суперечки, моралі, сварки і скандали. Як цього уникнути та налагодити контакт?

09:15 02.05.2022

Психологічна готовність дитини до школи

Психологічна готовність дитини до школи, або шкільна зрілість, – це комплексний показник, який дозволяє прогнозувати, наскільки успішно навчатиметься першокласник.

14:30 28.04.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень