A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Одеський інклюзивно - ресурсний центр № 7"

Поради батькам

Дата: від до Скинути

Хто такі гіперактивні діти?

Рухливість, допитливість є характеристиками розвитку дитини. Але існує група дітей, які ці якості досягають патологічного рівня. Таких дітей називають гіперактивними, тобто надрухливими.

12:26 30.05.2022

Біполярний афективний розлад у дітей та підлітків (БАР)

Симптоми біполярного розладу можуть спостерігатися у дітей віком від семи років і старше, але в більшості випадків початок хвороби збігається з періодом інтенсивного статевого дозрівання. Особливо уважно слід ставитися до дітей та підлітків, які перебувають у депресивному стані. У цьому разі необхідна ретельна діагностика щоб виключити БАР.

12:24 30.05.2022

Затримка психічного розвитку (ЗПР)

ЗПР - це порушення нормального темпу психічного розвитку, коли окремі функції (пам'ять, увага, мислення, емоційно-вольова сфера) відстають у розвитку від прийнятих психологічних норм для цього віку.

11:22 26.05.2022

Як розмовляти з дитиною про небезпечних людей

Розмовляти з дітьми про небезпеку необхідно так, щоб не залякати їх і в той же час навчити захищатися та уникати небезпек. У всьому потрібна міра – і в безпеці теж. Легко переступити ту грань, за якою світ — небезпечне місце, де на кожному кроці чатує маніяк. Не проектуйте свої страхи на дитину, слідкуйте за тим, щоб принцип реальності та адекватності не порушувався.

14:20 25.05.2022

Як батькам говорити з дітьми про секс

Багато батьків впевнені, що достатньо однієї розмови з дитиною на тему статевих стосунків, коли вони вважають, що дитина готова до цього. Розмова відбувається один раз і більш вони цієї теми не торкаються.

13:16 23.05.2022

Як правильно сварити дитину

Психологи та педагоги рекомендують уникати сварити дитину, а виховувати її заохоченнями та похвалою. Але якщо ти не маєш за плечима педагогічного диплома, ніколи не відвідував лекцій з дитячої психології, то буває важко утриматися від зауважень або окрику в бік сина, що відбився від рук. І з одного боку це як би нормально – всі ми люди і всі недосконалі. Але з іншого боку, якщо батьки знатимуть, що їхня лайка в багатьох випадках марна, а то й шкідлива для психіки дитини, чи стануть вони даремно витрачати свої сили і нерви, намагаючись криком донести до дитини, що вона не має рації?

12:15 20.05.2022

Лялька-гра з національним одягом

Ознайомити дітей з національним українським одягом можна використавши ось таку гру. Роздрукуйте великі малюнки з елементами одягу та з лялькою, зберігаючи пропорції їх розміру. Акуратно виріжте та запропонуйте дітям одягти її в народний одяг.

14:13 19.05.2022

Легенда про виникнення вишиванок

Колись давним-давно серед мальовничої природи жили чоловік та жінка. Усе було б добре, та діток у них не було. Нарешті, через багато років у хаті з’явилося двоє дівчаток: одна білявенька з русявим волоссячком, а друга — чорнявенька з волоссям чорним, як смола.

14:12 19.05.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень