A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Одеський інклюзивно - ресурсний центр № 7"

Cемінари від «IZRAEL TRAUMA COALITION»

Дата: 15.03.2022 09:16
Кількість переглядів: 47

На цьому тижні наші ізраїльські колеги проводять низку семінарів, присвячену кризовому консультуванню , підвищенню кваліфікації кризових психологів та просто діляться власним досвідом життя у військовому стані.

??????????????????Пропонуємо вам поради для батьків (як допомогти дітям подолати наслідки стресу в сьогодняшній ситуації) від «IZRAEL TRAUMA COALITION»:

1. Дотримуйтесь і виконуйте вказівки та інструкції відповідних державних органів:

Як можна спокійніше пояснити правила та вказівки щодо безпечної поведінки: куди йти, як поводитися і скільки часу потрібно, щоб досягти безпечного місця.

Важливо демонструвати правильну поведінку та виконання правил та інструкцій. Діти будуть відчувати себе в безпеці, якщо побачать, що їхні батьки та інші дорослі дотримуються правил безпечної поведінки.

2. Поговоріть з дітьми про ситуацію: говоріть лише факти, просто і заспокійливо, не вдаючись до подробиць. Надлишок інформації може заплутати дітей та викликати страх і невпевненість. Будьте уважні до того, що займає дітей, які питання вони ставлять, таким чином ви зможете допомогти їм створювати картину, що підходить для їхнього розуміння.

3. Слідкуйте за своєю реакцією на події: діти вчаться реагувати на ситуацію, спостерігаючи за дорослими навколо них. Подбайте про себе, ви знайдете спосіб знизити рівень стресу (наприклад, дихальні вправи, спілкування з партнером та отримання підтримки). Діти відмічають рівень вашого стресу та реагують відповідним чином.

4. Слідкуйте за своєю реакцією на події, що відбуваються: діти вчаться реагувати на ситуацію, спостерігаючи за дорослими навколо них. Подбайте про себе, підібравши той чи інший спосіб зменшити рівень стресу, наприклад - дихальні вправи, спілкування з партнером або отримання підтримки з інших джерел. Діти дуже чутливі до вашого рівня стресу і можуть відреагувати відповідним чином.

5.Підготуйтеся з дітьми до надзвичайної ситуації: Напишіть номери телефонів усіх екстрених служб та номери телефонів тих людей, яких можна звернутися в разі потреби. Де знаходиться безпечне місце, яка роль кожного члена сім'ї в момент кризової ситуації - хто що робить, якщо ... Які способи зменшення напруги та стресу вибирає кожен із членів сім'ї?

6. Згадайте - що допомогло вам та вашим дітям у минулому справлятися зі стресовими ситуаціями і ці ж способи ви можете свідомо використати і зараз. Використовуйте відповідні техніки релаксації: за допомогою тіла, дихання, музики і т. д. (можна використовувати навчальні відео). Допоможіть дітям визначити 2-3 техніки, які, на їхню думку, допоможуть їм зняти напругу, випишіть їх та підготуйте "Emergency Toolbox".

7. Рутинні, звичні заняття допомагають упоратися з тривогою. Підготуйте матеріали та завдання відповідно до віку дітей, щоб забезпечити їм звичну діяльність.

8. Обмежте доступ дітей до новин та інформації в ЗМІ: уникайте надмірного впливу на дитину передач і дискусій, що відбуваються в них. Це особливо важливо у віці дітей, які ходять у дитячий садок та початкові класи. Дуже бажано допомогти дитині навчитися розрізняти факти та чутки, що допоможе почуттю контролю над ситуацією.

9. Не залишайтеся на самоті: говоріть з друзями, знайомими, які перебувають у схожих ситуаціях.Якщо ви будете відверті ви зможете - виявити, що ви не самотні у ваших переживаннях, інші люди поділяють ці почуття. Ви зможете дізнатися, що допомагає оточуючим

10. Виділіть час для себе: ви не менш важливі, ніж ваші діти, і щоб допомогти їм пережити цей період, важливо залишити час для себе - для самовентиляції та перепочинку. Бажано усвідомлено зайнятися речами, які приносять вам задоволення. Це може бути спорт, книги , музика, хобі, , приготування їжі, сімейні зустрічі і так далі

11. Бережіть себе! Зверніть увагу на ваше тіло, поведінку та емоції. Зверніть увагу на реакції, що вказують на стрес і тривогу, або нові, незнайомі вам реакції. Якщо неприємні симптоми продовжуються і не слабшають або з'являються нові - варто звернутися за професійною допомогою


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень